Home / Bronkhorst / EBEM gaat samenwerken met Eneco

EBEM gaat samenwerken met Eneco

BRUMMEN – Lokale energiecoöperatie Eerbeek Brummense Energie Maatschappij (EBEM) heeft onlangs een overeenkomst ondertekend met energiebedrijf Eneco. Leden van de EBEM kunnen nu overstappen op duurzame energie van Eneco. Daarnaast gaan de partijen samen optrekken bij de realisatie van duurzame lokale energieprojecten.

EBEM is in januari opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment kent de coöperatie al 24 leden en 130 aspirant-leden. Ieder lid van EBEM dat via Eneco groene stroom gaat afnemen, krijgt een coöperatiekorting van 50 euro per jaar bij een contract met variabele tarieven, of 75 euro bij een contract met een vast tarief. Bovenop de korting die de klant rechtstreeks krijgt, ontvangt EBEM een kleine vergoeding van Eneco, als steun in de rug voor de opbouw en professionalisering van de coöperatie. Deze vergoeding loopt op naarmate het aantal deelnemende leden toeneemt.
Daarnaast bekijken Eneco en EBEM bovendien wat de mogelijkheden zijn om gezamenlijk grotere projecten in te richten binnen de gemeentegrenzen. Eneco zal dan helpen bij het verrekenen van de opgewekte energie met het individueel gebruik van de leden. Over andere manieren waarop de samenwerking gestalte gaat krijgen, wordt volop nagedacht.

EBEM streeft naar energie-zelfvoorziening in 2030 voor en door de inwoners, bedrijven en instellingen binnen de gemeente Brummen. De focus ligt op energiebesparing, omschakeling naar schone energie en zelfvoorziening middels kleine en grote projecten op het gebied van zon, wind en biogas. EBEM doet dit bij voorkeur in samenwerking met lokale partners en met Eneco als landelijke en duurzame partner.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.