Kruispunten gemeente Rheden scoren op verkeersveiligheid

REGIO – In de brochure Gevaarlijke kruispunten in Gelderland komen géén kruispunten voor in de gemeente Rheden. Dit overzicht betreft een registratie van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) over de jaren 2007 – 2011.

Onlangs heeft het ROVG een brochure met de 75 gevaarlijkste kruispunten in Gelderland uitgebracht. Deze brochure is samengesteld op basis van de geregistreerde slachtofferongevallen in die periode.
Uit deze brochure blijkt dat de gemeente Rheden geen kruispunten in beheer heeft die als gevaarlijk te boek staan. Wethouder Hans Elsenaar is blij met deze uitkomst. “Als gemeente hechten we grote waarde aan verkeersveiligheid. Samen met de Stadsregio Arnhem-Nijmegen doen we veel aan educatie en voorlichting. Naast het nemen van maatregelen is gedragsbeïnvloeding een belangrijk aspect hierbij”.
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland is onder regie van de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.