Home / Beekbergen / Rabobank Coöperatiefonds ziet mogelijkheden in Boerderij

Rabobank Coöperatiefonds ziet mogelijkheden in Boerderij

BEEKBERGEN – Het Rabobank Coöperatiefonds kent de Boerderij Beekbergen een subsidie toe voor het vernieuwen van het buitenterrein. De subsidie wordt gestoken in de aanleg van twee jeu de boules-banen. De hoogte van het bedrag is nog niet bekend, dit wordt door middel van een stemming bepaald. Leden van de Rabobank kunnen stemmen op hun favoriete project. Het initiatief wat de meeste stemmen krijgt, ontvangt 5.000 euro. De overige deelnemers ontvangen een gedeelte van dit bedrag. “We gaan voor de volle 100 procent”, zegt voorzitter Debby Engel verheugd.

Twee jaar geleden sloeg de Boerderij Beekbergen een andere richting in. Het disco-imago werd aan de kant gezet, een maatschappelijk betrokken functie voor verschillende doelgroepen kwam ervoor terug. Engel: “Een van die doelgroepen is de oudere inwoner van Beekbergen met een sterke behoefte aan sociale activiteiten. Voor die oudere wil De Boerderij er ook zijn. Met deze subsidie kunnen we twee wedstrijd jeu de boules banen aanleggen zodat men regelmatig een balletje kan gooien bij De Boerderij en zo eens uit huis is en in contact komt met anderen”.
Leden van de Rabobank kunnen stemmen. Als je een rekening hebt bij de Rabobank, kun je een dergelijk lidmaatschap aanvragen. Stemmen via deze site: https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/apeldoorn/stemming_ledenverkiezing/. Een aanvraag voor lidmaatschap kan hier: https://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/apeldoorn/leden/.
De Boerderij heeft naast de aanleg van de jeu de boules banen grootse plannen voor de aanpak van het gehele buitenterrein en de accommodatie. Zo zijn er plannen voor het maken van een openluchttheater naast de Boerderij, waar nu al een aflopend stuk gras ligt . “We maken zoveel mogelijk gebruik van de kwaliteiten die het terrein nu al heeft, zo kunnen we kosten besparen maar toch een mooie nieuwe plek creëren”. Ook binnen zijn er wensen zoals het rolstoelvriendelijker maken van de accommodatie en het treffen van energiebesparende maatregelen. “Deze hervormingen kunnen alleen plaatsvinden met hulp van partners. Zo heeft tuinarchitectenbureau Poortvliet en partners belangeloos een tekening gemaakt van buiten en wordt er een samenwerking gezocht met AOC Oost voor de aanleg. Fijn!”
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.