Schooltuin De Rietgors Leuvenheim groeit als kool

LEUVENHEIM – Sinds de trekpaarden van meneer Van der Velde in het vroege voorjaar een stuk grond omploegden op het terrein van basisschool De Rietgors in Leuvenheim, is er veel gebeurd. De kinderen van groep 1, 2, 3 en 4 plantten en zaaiden en zijn inmiddels vol van de tuin en alles wat er in opkomt: pittige radijzen en zoete aardbeien; sla, tuinbonen en nog veel meer lekkers.

Maar ook prachtige zonnebloemen die nu al boven het hek uittorenen en lathyrus die er tegenop klimt. Op vaste dagen wordt er in de tuin gewerkt en zijn de kinderen in de weer met de gieter en schoffel. En niet zonder resultaat. Want ze hebben er niet alleen heel veel lol in – er kon de afgelopen weken ook flink worden geoogst. Het merendeel van de opbrengst werd verkocht aan ouders, vrienden en familieleden. Dubbel leerzaam, want daarmee leren de kinderen niet alleen veel over tuinieren en planten, maar ook over werken en geld verdienen. Iedereen is welkom om te kopen, de posters bij de school geven aan wanneer de volgende verkoop is. Na de vakantie gaat het project door, dan worden er pompoenen en veldboeketten verkocht.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.