Imkers nemen afscheid van hun nestor Nanning Zeldenrust

VELP / ARNHEM – Een groep imkers heeft woensdagmorgen 3 juli afscheid genomen van hun ‘supernestor’ Nanning Zeldenrust. Dit gebeurde tijdens een indrukwekkende militaire ceremonie in KMT Bronbeek te Arnhem, onder leiding van de Commandant van het KMT Bronbeek, Kolonel der Cavalerie M.C. Dulfer.

Ter ere van diens 88ste verjaardag in december 2012, werd de heer Zeldenrust nog geëerd met het ereschildje van de Nederlandse Bijen Vereniging-NBV. Dit vanwege het zeer bijzondere feit dat hij al vanaf 1945 onafgebroken lid is van de NBV (en haar rechtsvoorganger de VBBN).
Mede door deze, en diverse andere, bijzondere verdiensten heeft het Hare Majesteit in april 2012 behaagd om de heer Zeldenrust een Koninklijke Onderscheiding toe te kennen: Lid in de Orde van Oranje Nassau. Een onderscheiding die toen als een buitengewone verrassing voor de heer Zeldenrust kwam.
En wat zo uniek is: Nanning Zeldenrust is ook 68 jaren onafgebroken, tot en met dit voorjaar actief imker geweest. Zo verzorgde hij recent nog een drietal bijenvolken in park Angerenstein in Arnhem.

De afdeling Arnhem-Velp e.o. van de imkers heeft een supernestor verloren die het imkeren wel haast in de genen had. ‘Wij zullen deze bijzondere en markante persoonlijkheid als mens en als imker zeker missen’, aldus Arthur Ohn van de imkersvereniging.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.