Home / Bronkhorst / Oecumenische school illustreert boek

Oecumenische school illustreert boek

BRUMMEN – De organisatie Edukans heeft een verhalenwedstrijd georganiseerd onder de basisscholen van Nederland. De verhalen moesten gaan over typische Nederlandse onderwerpen. Uit alle inzendingen werd vervolgens een selectie gemaakt en de uitgekozen verhalen zijn vertaald in het Engels en gebundeld in een boek.

Voor het boek moesten nog illustraties gemaakt worden en dit mocht gedaan worden door de winnares van de wedstrijd en haar klas. Sara Zonneveldt van de Oecumenische Basisschool Brummen won de wedstrijd en zodoende ging zij met heel groep-8 naar Hogeschool Saxion in Deventer om de illustraties te maken.

Edukans is een organisatie die werkt aan beter onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden. De verhalenwedstrijd is speciaal georganiseerd voor kinderen in Kenia en daar zal het boek dit jaar nog naar toe worden gebracht.
Na de uitleg in de groepen zijn alle kinderen aan de slag gegaan met het maken van een verhaal. Uit elke groep werden drie verhalen geselecteerd door de leerkrachten die werden ingestuurd voor de wedstrijd. Naast winnares Sara Zonneveldt zijn er meer verhalen van leerlingen van de Oecumenische Basisschool uitgekozen die in het boek komen. Dit zijn de verhalen van Jeika Dijkhuizen, Isabel Vergeer, Maik Esselink, Maxim Reukers, Diede Kaak, Babet Materman, Isabelle Görtzen, Daan Willemse en Max Riesebos.
Voor alle verhalen in het boek mocht Sara met haar groep de illustraties verzorgen en dit werd gedaan op Hogeschool Saxion in Deventer. Hier werden zij begeleid door de handvaardigheid leerkracht en een vrijwilliger van Edukans. Elk kind kreeg een verhaal toegewezen en hiervoor moest een schets gemaakt worden. Deze schets werd vervolgens op linoleum gezet en uiteindelijk met een guts uitgegutst.

Naast deze bijdrage voor Edukans zal het jaarlijkse pleinfeest van de Brummense school op 18 juli ook in het teken staan van Edukans en zal de volledige opbrengst ten goede komen aan dit goede doel. Iedereen is hierbij van harte welkom op het kleuterplein van de Brummense school van 11.00 uur tot 13.00 uur.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.