Pietje Pelletocht op zaterdag van Rhedense Fiets4daagse

DIEREN – Vorig jaar was hij er ineens: de Pietje Pelle tocht. Zo’n 200 kinderen, opa’s, oma’s en ouders fietsten toen het rondje van 15 kilometer mee vanuit Dieren, Eerbeek, Laag-Soeren weer naar Dieren. Het bleek ondanks de brandende zon een heel leuk evenement dat voor herhaling vatbaar was. Vandaar dat op zaterdag 17 augustus tijdens de Rhedense Fiets4daagse voor de tweede keer de Pietje Pelletocht georganiseerd wordt.

Vanaf 09.00 uur kan gestart worden vanuit Theothorne in Dieren en dit kan tot een uur of 11.00. De route leidt via de prachtige omgeving naar De Brugkabouter in Eerbeek waar voor de kinderen en begeleiding de eerste activiteiten georganiseerd zijn. Wordt het opnieuw minigolf, of….? Van daaruit gaat het verder naar De Harmonie in Laag-Soeren voor de volgende stop en creatieve activiteit. En daarna door naar Polysport in Dieren om te klimmen en handboogschieten. De Pietje Pelle-tocht finisht dit jaar aan de over van de IJssel in Dieren-Zuid. Niet alleen zijn daar diverse kindercircus-activiteiten, de hele tocht staat dit jaar in het teken van Kindercircus!

De bedoeling is dat de kinderen rond 15.00 uur hun tocht beëindigd hebben aan de IJssel. Voor de kinderen zijn er workshops en demonstraties over het circus in samenwerking met Feestmaatjes. Er wordt die middag twee keer een spectaculaire act opgevoerd. Het is daar al vanaf 11.00 uur een gezellige boel, want in het kader van de Zomerfeesten aan de IJssel is op het Marktplein een curiosa- en antiekmarkt, dus voor de vroege starters en finishers is er ook volop vertier. Voor de wat minder jeugdigen zijn er demonstraties en workshops van dans en zelfverdedigingssporten
.
De Pietje Pelletocht wordt georganiseerd door de Rhedense Fiets4Daagse die van woensdag 14 t/m zaterdag 17 augustus laats vindt in samenwerking met het Zomerfeest aan de IJssel. Deelname is gratis voor de kinderen. Hun begeleiders betalen 7,50 euro. Inschrijving op 17 augustus aan de kassa’s van Theothorne in Dieren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.