Home / Loenen / Publiek geniet van Kasteelconcert

Publiek geniet van Kasteelconcert

LOENEN – Vogels in de grote oude bomen die het kasteel Ter Horst omringen waren soms boven het geluid, die de orkesten van de honderdjarige muziekvereniging OLTO produceerde, te horen. Op de mooiste locatie die Loenen te bieden heeft, presenteerde de jubilerende vereniging een gevarieerd zomerconcert. De publieke belangstelling was bijzonder groot voor deze avond die in Italiaanse sfeer én atmosfeer werd gehouden.

De bezoekers werden bij de eerste brug verwelkomd door twee dames in Italiaanse kostuums met een passende drankje. Ieder kon plaatsnemen op de stoelen op het middenveld, dat uitzicht bood op het podium dat voor de trappen van het kasteel stond opgesteld. Verder was het terrein gevuld met vlaggetje, andere passende versieringen en kraampjes.

Ap Gorsseling verwelkomde de gasten. Het deed hem goed dat het plein zo goed gevuld was met muziekliefhebbers die OLTO een warm hart toedragen. Marjo Willers kondigde de nummers aan. Eerst vroeg zij aandacht voor het opleidingsorkest onder leiding van Gerd Wensink. De jeugd begon toepasselijk met het Italiaanse volkslied, gevolgd door Italian Carousel en Tignale.

Simon Kleinjan had met zijn drumfanfare ook een aantal Italiaanse nummers ingestudeerd bij dit thema. Het orkest begon met het Chanti lied, gevolgd door bekende nummers als Volare, Il Silenzio, Que Sera Sera en Besame Mucho bekend van Denny Christian in een bewerking van dirigent Kleinjan. Bella Italia van Imca Marina werd door het orkest goed gespeeld en gezellig meegezongen door het publiek. De drumfanfare besloot met O solo mio.

Het tweede deel van het jubileumconcert nam het harmonieorkest van OLTO onder leiding van Willem van Zee voor haar rekening. De dirigent, die sinds kort de leiding heeft over het orkest, had het zich niet gemakkelijk gemaakt. Het publiek kon luisteren naar mooie nummers. Omdat veel bezoekers houden van een gezellige mars, werd begonnen met de Florentiner Marsch van J. Fucik. In de Italiaanse sfeer ging het verder met La forza del destino en de vlotte Italian polka van Serge Rachmaninov.
Nessun Dorma en Moment for Morricone waren de goed gespeelde slotnummers van dit zeer geslaagde zomerconcert. Dirigent Van der Zee kond rekenen op een royale waardering van de bezoekers.

Ap Gorsseling zette aan het eind van de avond de families Schoonderwoerd en Russelman, eigenaren van het kasteel, even in het zonnetje voor het beschikbaar stellen van deze fraaie locatie. Mede door het mooie weer is het een topper geworden van de eeuwviering van OLTO. Gorsseling wees ook nog op het jubileumconcert dat op 9 november in schouwburg Orpheus in Apeldoorn wordt gehouden waar ieder ook weer welkom is

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.