Home / Empe / Schitterend openluchtspel

Schitterend openluchtspel

EMPE – Drie keer volle bak, een stralend zonnetje en een schitterend toneelstuk, compleet met special effects. Het Openluchtspel in Empe was in alle opzichten een groot succes. De organiserende buurtvereniging Voorsterklei kan tevreden terugkijken op een geslaagd weekend.

“Het was een belevenis op zich”, vertelt acteur Arjan Wesselink. “Het spelen ging bij alle spelers helemaal goed en het publiek was enthousiast. Maar ook de samenwerking tussen de buren verliep perfect. Prachtig dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gebokst.” Op zondagmiddag, toen de temperatuur behoorlijk opliep, werden in de pauze glaasjes water uitgedeeld. “De kinderen werden ingeschakeld om dit voor elkaar te krijgen en dat ging prima.”
Al voor de voorstelling zat de sfeer er goed in, dankzij de Spekboeren liep het publiek al een polonaise voor op het toneel ook maar één woord was gezegd. En het werd alleen maar beter toen het spel eenmaal begon. De spectaculaire effecten regen zich aaneen. Van ontploffende munitie met knallen en rook, tot een dode rat in een doos – waar Arjan zijn medespelers ook nog maar niets over had verteld – zorgden voor verrassingen. Auto’s scheurden over het toneel, waarbij de overmoedige acteurs elkaar op zondag nog net wisten te ontwijken, en zowel oma als de gemene aannemer haalden een nat pak in de vijver.
Het publiek had niets dan lof voor acteurs, organisatie en alle vrijwilligers en iedereen kijkt dan ook met veel plezier terug op een perfect weekend. Alleen de postbode kampt nog met de naweeën van haar rol, ze heeft spierpijn van het vele fietsen …

Lees ook

Wandeltocht met wijnproeverij

EMPE – De werkgroepVictory4All, Wijnkoperij Vriezekolk en Michel Hol (boswachter bij Natuurmonumenten) hielden een wandeltocht, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.