Home / Doesburg / Doesburg vier dagen lang in ban straattheater

Doesburg vier dagen lang in ban straattheater

DOESBURG – Van woensdag tot en met zaterdag staat Doesburg weer volledig op z’n kop tijdens het jaarlijkse Doesburg Binnenste Buiten. Vier dagen lang een keur aan internationaal straattheater, live muziek en een een grote braderie. De standhouders maken in combinatie met de (straat)artiesten Doesburg Binnenste Buiten tot een uniek evenement. Zo’n 125.000 bezoekers weten jaarlijks de weg te vinden naar de historische binnenstad.

Het is al vaker gezegd en geschreven: voor iedereen is wel iets te beleven tijdens Doesburg Binnenste Buiten (DBB). Dat is ook de kracht van het evenement. Van de clowntjesoptocht op zaterdag, de kindermarkt aan de Koepoortstraat, het dweilorkestenfestival tot de grote dagelijkse braderie. En uiteraard de straatartiesten, die met name op woensdag, donderdag en vrijdag bijdragen aan een gezellige en bijzondere sfeer in de historische binnenstad. Als bezoeker kun je dan ineens oog-in-oog komen te staan met bijzondere figuren of verrassende optredens. Onderga het met een lach en met verwondering. Het vermaarde straattheater, waarvoor de organisatie jaarlijks en ondanks de recessie echt het neusje van de zalm naar Doesburg weet te halen, is het visitekaartje van het evenement. En het kost de bezoeker niets. Doesburg Binnenste Buiten is dankzij sponsoring geheel gratis te bezoeken.

De zaterdag staat in het teken van de blaasmuziek, als liefst zeven dweilorkesten door de binnenstad trekken en hun muziek op het publiek loslaten. En als daverende finale volgt dan om 16.30 uur een gezamenlijk optreden op De Markt. Een fantastische muzikale afsluiting van DBB, al gaat het feest in de avond dan nog door met een optreden van de band Reflex.

Maar niet alleen op zaterdag is er zoals gezegd muziek. Iedere avond kan op de terrassen worden genoten van live muziek, georganiseerd door de Doesburgse horeca. Daarnaast zijn er ook op donderdag en vrijdag verschillende dweilorkesten actief. Op woensdag zijn het percussiegroepen met aanstekelijke Zuid-Amerikaanse ritmes die het publiek vermaken. Want dát is wat er gebeurt tijdens Doesburg Binnenste Buiten: mensen vermaken. Mis het dus niet!
DBB duurt woensdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur en op zaterdag tot 17.00 uur.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.