Home / Beekbergen / Eerste Avondmarkt in trek

Eerste Avondmarkt in trek

BEEKBERGEN – Het is juli en dat betekent dat in Beekbergen twee maanden lang op donderdag een Veluwse Avondmarkt wordt gehouden. De eerste in de reeks werd donderdag gehouden. De kraampjes stonden zoals de laatste jaren al het geval was, opgesteld rondom de Hervormde Kerk op de Kerkallee, Papenberg en Dorpstraat. Op verschillende locaties waren optredens te zien, van ondermeer Ons Koor, een folkloristische dansgroep en een harmonica-trio. De Bosjuffrouw vertelde spannende Veluwse verhalen. Op de terrassen aan de Dorpstraat was het intussen goed toeven, terwijl de allerjongsten zich vermaakten in de draaimolen of op de rug van een pony.
Op de markt zelfs worden iedere week oude ambachten gedemonstreerd, zoals, klompenmaken, stoelenmatten, bijenkorven vlechten, armelui’s kunst, wasdag en zeisharen. De Dörsclub Lieren trok de aandacht met hun imposante landbouwmachines uit vroeger tijden en het Ford Museum was er met een prachtige A-Ford. Broekie was er uiteraard ook weer met z’n planten en bezoekers konden van heerlijke streekgerechten proeven. In de NH Kerk, het middelpunt van de markt, werden de hele avond rondleidingen verzorgd. Zoals altijd waren alle deelnemers aan de markt weer gekleed in traditioneel Veluws kostuum en daarmee geeft het een extra dimensie aan de duizenden bezoekers die op de eerste markt afkwamen.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.