Home / Doesburg / Openbaar toilet Doesburg stapje dichterbij

Openbaar toilet Doesburg stapje dichterbij

DOESBURG – Het zal er nog niet zijn bij Doesburg Binnenste Buiten, dat volgende week begint, maar het ziet er nu toch naar uit dat Doesburg in de toekomst een openbaar toilet krijgt. Een amendement van het CDA werd aangenomen. Daarin had de fractie van de Christendemocraten voorgesteld het actieplan herinrichting openbare ruimte aan te vullen met een aangepast openbaar toilet.

Bij een eerdere stemming was er vanwege afwezigheid van een raadslid geen meerderheid voor of tegen het voorstel, waarna het naar de vergadering van vorige werd doorgeschoven.
“Tijdens de raadsvergadering waarbij het economisch beleidsplan voor Doesburg op de agenda stond, werd het amendement tot onze grote verassing tóch aangenomen. De verassing zat met name in het feit dat de coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en de Stadspartij, die vorige maand nog tegen het amendement stemden, kennelijk zijn teruggekeerd op hun schreden en alsnog steun hebben gegeven aan het amendement”, aldus het CDA. “Wat onze fractie betreft is het economisch beleidspan hèt document om de ambitie voor het realiseren van een openbaar (aangepast) toilet vast te leggen. Immers een goed voorzieningenniveau, waaronder een openbaar toilet, versterkt de aantrekkingskracht van de stad, en draagt bij aan versterking van het economisch klimaat.

Het initiatief voor het amendement werd mede ingegeven omdat er een raadsbrede mening was dat er een oplossing moest komen nu het geplande openbaar toilet aan de turfhaven (buiten het centrum) er vooralsnog niet gaat komen omdat aanbesteding van de Turfhaven ernstig vertraagd is.
De toezegging van wethouder Bollen om te kijken naar reële mogelijkheden, is volgens het CDA zeker een stap in de goede richting. Door het openbaar toilet onderdeel te laten uitmaken van het economisch beleidsplan, wordt het belang ervan in een breder perspectief geplaatst. Dus ook de financiering ervan.

De roep om een openbaar (invaliden)toilet in Doesburg is al vele jaren groot. Er werden al diverse ludieke acties gehouden om de voorziening te realiseren.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.