Home / Oosterhuizen / Terug in de tijd

Terug in de tijd

OOSTERHUIZEN – Groep 5 en 6 van openbare basisschool Oosterhuizen hebben een bezoek gebracht aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Tijdens het bezoek bracht het museum de kinderen terug in de tijd. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes was veel te beleven en te zien. Na het bekijken van het park hebben de kinderen meegedaan aan het project: ‘Brood! Dat koop je toch gewoon in de winkel?’ Het hele proces van land bewerken tot het bakken van brood werd getoond en de leerlingen hebben spelenderwijs kennisgemaakt met het zware werk van vroeger. Ze gingen onder meer ploegen, zaaien, dorsen en malen. Uiteraard ontbrak het bakken van een broodje niet, waarna ze het heerlijk op mochten eten.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.