Doesburgse kinderen bouwen hun eigen huttendorp

DOESBURG – Het is al in vele plaatsen een groot succes: de kindervakantieweek. Heerlijk een weekje spelen met andere kinderen en het allermooiste is natuurlijk je eigen hut timmeren. Nou, dat is precies wat ze ook in Doesburg gaan doen. Van 29 juli tot en met 1 augustus, op een terrein aan de Koppelweg.

Desiré Kersten is een vrouw van ideeën én van aanpakken. Enkele jaren geleden stond ze aan de wieg van de Hanzefeesten, die inmiddels een enorm succes zijn. Nu dus het idee voor het Huttendorp. Ze zocht direct contact met Jongerencentrum 0313, de Buurtacademie en met André Bikker van de Schilderschool. Rotra zegde een flinke hoeveelheid pallets toe als bouwmateriaal, Multimate zorgt voor wat gereedschap en ook de gemeente Doesburg werd bij de plannen betrokken en stelt het terrein aan de Koppelweg beschikbaar. Het resultaat van dit alles is dat op 29 juli de eerste editie van de kindervakantieweek in Doesburg begint. Maximaal honderd kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen daaraan meedoen. De kosten bedragen 10 euro per kind, voor vier hele dagen. “En dat is inclusief een lunch tussen de middag”, vertelt Desiré. “Dat betalen we van het inschrijfgeld en verder wordt het gedekt door sponsoring. En als het te weinig is, dan trekken we zelf de portemonnee. Belangrijk is dat het gewoon doorgaat. De Doesburgse kinderen hebben zoiets gewoon nodig.”

Desiré Kersten is leidster bij Scouting en kent veel mensen, dus de basis van vrijwilligers is er. “We zijn met tien mensen.” Dat is voldoende om honderd kinderen te begeleiden. “Maar we zijn natuurlijk op zoek naar méér mensen die willen helpen. Handige opa’s of vaders die kunnen assisteren bij het bouwen. En moeders of oma’s die helpen bij het eten tussen de middag.”
Zoals gezegd kost deelname slechts 10 euro voor vier dagen, maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het is daarnaast de bedoeling dat kinderen zelf een zaag, een hamer en wat spijkers meebrengen. De organisatie heeft zelf wel wat gereedschap, maar onvoldoende voor iedereen.

Naast het timmeren van de hutten, wordt een programma geboden om de kinderen bezig te houden. Ze gaan in hun hutten ondermeer een interieur timmeren, gordijnen naaien en er is daarnaast ook een spelprogramma. En als het heel hard regent, wordt een overdekt spelprogramma geboden in de sporthal.

Aanmelden kan vanaf heden bij Jongerencentrum 0313 op De Linie aan de Barend Ubbinkweg in Doesburg. Deelname staat open voor kinderen in de basisschoolleeftijd uit Doesburg en Angerlo. Er moet betaald worden bij aanmelding.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.