Ode aan de luiheid!

RHEDEN / DE STEEG – Niet alleen in Den Haag wordt aandacht besteedt aan de schrijver Louis Couperus, omdat hij er 150 geleden geboren is, in onze regio zijn verschillende evenementen gehouden om te gedenken dat hij 90 jaar geleden in De Steeg is gestorven.

In samenwerking met het cultuurbedrijf RIQQ heeft Theater Lumière het initiatief genomen om rond de herdenking een aantal literaire ontmoetingen te realiseren. Om de teksten nog eens opnieuw te horen of er voor het eerst kennis van te nemen.
Onder de titel Ode aan de luiheid kan men, in de intimiteit van een huiskamer, genieten van een collage uit Couperus romans en verhalen, afgewisseld met liederen. De titel verwijst naar een verhaal waarin Couperus de luiheid verheerlijkt, terwijl hij het tegendeel van lui was, gezien zijn geweldige oeuvre
De gerenommeerde acteur Hubert Fermin draagt voor over die luiheid, de stille kracht, Haagse familieperikelen en over Gelderland. De tenor Daniël van Kessel zingt toepasselijke liederen en aria’s, begeleidt door pianiste Marianne Ratajski. De kamers bevinden zich in villa’s in de directe omgeving van zijn voormalige woning, zoals zondag in het Rozenbos in Rheden/De Steeg. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.