Home / Lathum / 20.000 Feestgangers Dreamfields

20.000 Feestgangers Dreamfields

LATHUM – Rhederlaag in Lathum stond zaterdag voor de derde maal in het teken van de dancemuziek. Op het Dreamfields Festival kwamen dit jaar 20.000 muziekliefhebbers af. Het festival is gemoedelijk en zonder grote incidenten verlopen.

Ook de politie geeft aan dat de sfeer bijzonder goed was. In totaal zijn er 34 personen aangehouden. Eenmaal voor mishandeling en 33 maal vanwege drugsbezit. Ten opzicht van de stijging van het aantal bezoekers, van 15.000 in 2012 naar 20.000 dit jaar, is dit lager dan in de lijn der verwachting lag. Op het veld hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Ook het aantal klachten over geluidsoverlast was zeer beperkt.
“Blij en tevreden kijk ik terug op dit festival in onze gemeente. Het is prachtig dat zo’n groot feest zo goed is verlopen. De zorgvuldige en langdurige voorbereidingen in combinatie met de nauwe samenwerking hebben een belangrijke bijdrage geleverd”, aldus burgemeester De Ruiter. De voorbereiding vanuit de gemeente is wederom intensief geweest. In samenwerking met Politie Gelderland-Midden, de festivalorganisatie, de brandweer en de GHOR is er een draaiboek gemaakt en zijn er verschillende maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Verkoop oliebollen en appelflappen voor Lathumse kerk

LATHUM – Tussen Kerst en Oud en Nieuw worden in Lathum weer volop oliebollen en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.