Tussen boeken snuffelen

EERBEEK – De Oliemolen en Grand Café De Korenmolen in Eerbeek stond zaterdag in het teken van een Midzomer Boeken- en Kunstmarkt. Deze markt werd gehouden door Stein Tweedehands Boeken & Antiquariaat uit Doesburg en Jan Verheij uit Arnhem.

Professionele boekhandelaren uit het hele land presenteerden op ruim dertig kramen een gevarieerd aanbod. Veel handelaren zijn gespecialiseerd in een bepaald genre. Daarnaast werden er twaalf kramen gevuld met werken van beeldende kunstenaars. Boekenliefhebbers konden kiezen uit vele romans, streekromans, kinderboeken, detectives en thrillers, Nederlandse literatuur, non-fictie onderwerpen zoals natuur, dieren, milieu, maatschappij, geschiedenis, filosofie, psychologie, esoterie en meer.
De Eerbeekse Oliemolen is de enige nog werkende bovenslag watermolen van Nederland. Vroeger werd er olie geslagen uit beukennootjes, maar omdat er bij dat proces giftige stoffen vrijkwamen, werd dat verboden. Tegenwoordig wordt er olie geslagen uit lijnzaad. De lijnolie wordt in de molen verkocht en kan worden gebruikt voor het onderhoud van houten tuinmeubelen. De Eerbeekse Oliemolen was tijdens de Midzomer Boeken- en Kunstmarkt open voor het publiek. Ook werden er diverse demonstraties gegeven. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.