Home / Velp / Mijd kruispunt Kennedylaan/Reigerstraat tijdens werkzaamheden

Mijd kruispunt Kennedylaan/Reigerstraat tijdens werkzaamheden

VELP – Van 8 juli tot begin oktober voert de gemeente Rheden werkzaamheden uit op en rond kruising Kennedylaan-Reigerstraat-Waterstraat in Velp. Het project wordt uitgevoerd in vijf fases. Het kruispunt wordt dagelijks gebruikt door duizenden automobilisten en is één van de belangrijkste invalswegen van Velp. De gemeente roept weggebruikers dan ook op gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroutes. Dit bevordert een goede verkeersdoorstroming en voorkomt verkeersoverlast in de woonwijken rond het kruispunt.

Rheden vervangt het asfalt van de rijbanen en vernieuwt de trottoirs. Ook wordt de Waterstraat bij het kruispunt verbreed. Er komt nieuwe riolering en straatverlichting. De bestaande verlichting maakt plaats voor energiezuinige led-verlichting. Daarnaast wordt een nieuwe duiker aangelegd voor een goede afwatering van het gebied.
De gemeente heeft de werkzaamheden bewust zoveel mogelijk in de zomerperiode gepland. De Kennedylaan blijft tijdens de uitvoering richting het centrum altijd open.
Daarnaast zet de gemeente fors in op communicatie: Inwoners van het gebied rond de kruising hebben tijdens een aparte informatieavond op 12 juni tekst en uitleg gekregen. Ook krijgen zij nog een folder thuisgestuurd. Andere middelen die worden ingezet: internetpagina rheden.nl/kennedylaan met een kort animatiefilmpje, twitter, publiciteit in lokale en regionale media, bouwborden langs de weg en advertenties in de huis-aan-huisbladen.

Aparte aandacht is er ook voor bedrijven en instellingen die sterk afhankelijk zijn van een goede bereikbaarheid. In het projectgebied zitten relatief veel bedrijven en instellingen. Rheden ondersteunt hen met informatiemateriaal om hun klanten, afnemers en toeleveranciers goed te informeren over de werkzaamheden. Zo hoopt de gemeente zoveel mogelijk weggebruikers te bereiken.
Tijdens de informatiebijeenkomst van 12 juni kwamen er veel vragen over de busroutes.
De bussen rijden zoveel mogelijk de normale routes. Bij het kruispunt Kennedylaan wordt de bus omgeleid en komen er tijdelijke haltes. Dit kan leiden tot een iets langere reistijd. Op rheden.nl/Kennedylaan staat een kaartje waarop de routes zijn aangegeven.

rheden.nl/Kennedylaan
.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.