Home / Loenen / Middelste Molen zoekt vrijwilligers

Middelste Molen zoekt vrijwilligers

LOENEN – Papiermuseum De Middelste Molen zoekt vrijwilligers, die opgeleid willen worden tot papierschepper, rondleider of voor het uitvoeren van andere werkzaamheden.

Al eeuwen lang zijn Apeldoorn en de Veluwe nauw verbonden met de papierproductie. Dankzij het schone en zachte water in de sprengenbeken worden er al sinds mensenheugenis papiermolens aangedreven. Als monument voor al die papiermolens staat in Loenen de enige nog op stoom en waterkracht aangedreven papierfabriek De Middelste Molen.
De Middelste Molen maakt nog steeds prachtig ambachtelijk papier, zowel handgeschept als machinaal geproduceerd, met en zonder watermerk. Papier waar de kenners zeer enthousiast over zijn. Duizenden bezoekers, uit binnen en buitenland, bezoeken jaarlijks de papierfabriek. De molenaar en vele enthousiaste vrijwilligers houden de productie en het museum draaiende en voor het publiek toegankelijk.
Om ook voor de komende jaren voldoende vakbekwame papierscheppers en rondleiders te waarborgen, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die opgeleid willen worden door de vakmensen van De Middelste Molen. Vooral in de weekeinden in het hoogseizoen is een helpende hand zeer welkom.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@demiddelstemolen.nl of tel. 055-5052911, vraag dan naar Engel Berends of Cees Schneiders. Zie ook www.demiddelstemolen.nl.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.