Home / Ellecom / Bijzonder concert voor Dushi huis in Ellecom

Bijzonder concert voor Dushi huis in Ellecom

ELLECOM – Wie niet in de gelegenheid was om pianiste Mireille Heijltjes te horen spelen in het Dushi Huis in Ellecom, heeft een bijzonder concert. "Als ik mijn ogen dicht deed, was het net of ik thuis naar een cd zat te luisteren," zei een aanwezige toehoorder enthousiast. Het optreden leverde ook nog eens een mooi bedrag op voor het Dushi Huis.

"Hopelijk wordt er binnenkort nog eens zo’n mooi concert georganiseerd, want ik heb ervan genoten," was een andere reactie. Mireille Heijltjes heeft dit vaker gehoord. Met haar concerten laat ze mensen ervaren hoe mooie muziek je in het hart kan raken. Ze geeft al jaren namens International Association for Human Values (IAHV) en Stichting The Art of Living benefietconcerten voor kansarme kinderen. Tijdens haar optreden vertelt ze graag over de kracht van menselijke waarden om iets te betekenen in deze wereld. "Ieder mens heeft alle goede menselijke eigenschappen in zich, zoals vriendelijkheid, vrijgevigheid, zorg voor anderen en voor onze planeet," vertelt ze aan haar publiek. "Kwaliteiten waardoor broodnodige initiatieven als het Dushi huis kunnen bestaan. Klassieke muziek heeft die zuiverheid ook. Grote klassieke componisten als Mozart, Chopin en Schubert schreven hun muziek vanuit hun geloof in het goede in de mens."

Art of Living werkt al jaren samen met het Dushi Huis door adem- en meditatiecursussen te geven aan de kinderen en de medewerkers van het opvangtehuis, wat hen helpt bij het omgaan met spanning, emoties en stress. Het Dushi Huis is een ontspannen en veilige haven voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen wonen en al heel veel in hun jonge leven hebben meegemaakt.
Oprichter van het Dushi huis, Alex de Bokx, kijkt tevreden terug op deze dag, die ‘s morgens al was begonnen met een sponsorloop Run4Dushi. Zijn aanpak in het kleurige Pippi Langkous huis in Ellecom is erop gericht de verwaarloosde kinderen weer basisvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde terug te geven. "Ik wil ze sterker maken zodat ze verder kunnen in deze ingewikkelde maatschappij," zegt hij. "In het Dushi Huis wordt het leven gevierd. Ook deze kinderen moeten zich volledig kunnen ontwikkelen. En hun talenten ontdekken. Met muziek, toneel, schilderen, dieren verzorgen, koken en tuinieren."

Daar is geld voor nodig. Zondagmiddag is er € 2.026,35 opgehaald. Maar dat is niet genoeg om alle kosten te dekken. Wie ook wil helpen, kan een bijdrage storten op rekening 482360429, t.n.v. IAHV, o.v.v. Benefiet Dushi. Zie voor meer informatie: www.dushihuis.nl, www.iahv.nl en www.artofliving.org.

Foto: Alex de Bokx en Mireille Heijltjes
 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.