Home / Bronkhorst / Bronkhorster veer wordt verblijfplaats

Bronkhorster veer wordt verblijfplaats

BRUMMEN– Een prettige plek om te vertoeven, met vermaak voor de kinderen en ruimte om lekker te zitten en te genieten van de rust en de natuur. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, ziet de veeromgeving Bronkhorst – Brummen er weer schitterend uit.

Aan de Bronkhorster kant komt een nieuw wachthuisje, picknickbanken en wordt de oude kade opgeknapt. De oude, vervallen kade wordt gesloopt en vervangen. Het deel waar al stalen damwanden zijn aangebracht, blijft staan. Zo ontstaat een uitkijkpunt van 10 bij 10 meter. De rest van de oever loopt natuurlijk af in de rivier. De hoogteverschillen tussen de weg en het water worden opgelost door terrassen aan te leggen. Er komen parkeerplaatsen aan de weg, zodat het rustiger is aan de oever.
Ook de Brummense kant krijgt een nieuw wachthuisje. Verder wordt het nu wat rommelige gebied opgeknapt en er worden parkeerplaatsen aangelegd. Het voorste deel wordt bestraat met klinkers, verder weg van de weg komen grasbetonblokken. Er blijft plek voor de snackwagen en picknickbankjes maken het aangenaam vertoeven. Ook hier wordt gewerkt met terrassen, die eveneens voor prettige zitplaatsen zorgen.
Van het ontwerp wordt komende zomer een technisch bestek gemaakt, zodat de werkzaamheden dit najaar kunnen worden aanbesteed. Zo gauw het water het toelaat, het gaat natuurlijk nog steeds om de IJssel, wordt er dan gestart met de werkzaamheden. Projectleider Richard Trenning hoopt dat alles aan het begin van volgend jaar is afgerond.

Bijzonder aan de Brummense zijde is de natuurspeelplaats voor kinderen. Het wordt een plek met boomstammen om op te klauteren en een piratenvlot, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen. De speelplaats is ontworpen aan de hand van ontwerpen, gemaakt door de toekomstige gebruikers. Kinderen van de basisscholen in Brummen en Steenderen hebben een ontwerp gemaakt. Helaas konden piratenschepen en speelhutten praktisch niet worden uitgevoerd, maar de ideeën zijn zoveel mogelijk meegenomen.
Aan het maken van een ontwerp was een prijsvraag verbonden en dat betekent dat wethouders Hennie Beelden van de gemeente Brummen en Dorien Mulderije van de gemeente Bronckhorst ook wat prijzen hebben uitgedeeld, zowel in de boven- als in de onderbouw. De derde prijs, een uurtje meevaren met de veerpont, was voor Jasmijn Gerritsen van de St. Joannesschool in Steenderen en voor Lars Kramer van de Rietgors in Leuvenheim. De tweede prijs, een uitje voor het hele gezin naar de Spelerij in Dieren, ging naar Zane Jansen van de Akker in Steenderen en Bart Heuting van de Rietgors. De eerste prijs, een excursie met de hele klas, was voor Boule Lazoner van de St. Pancratiusschool in Brummen en Masood van de Steenuil in Steenderen.

Foto: Wethouders Beelen en Mulderijen onthullende plannen voor de Brummense kant.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.