Home / Bronkhorst / Ponyclub IJsselruiters succesvol tijdens selectiewedstrijden

Ponyclub IJsselruiters succesvol tijdens selectiewedstrijden

BRUMMEN – In het weekend van 22 en 23 juni waren de laatste selectiewedstrijden, voor het regiokampioenschap van Gelderland, van de Kring Berkel-IJssel welke werden gehouden in Eerbeek. De leden van de ponyclub van de IJsselruiters te Brummen hebben daarbij 4 kampioen titels en 2 reserve-kampioen titels binnengehaald.

In de dressuur klasse B cat ABC werd Joyce Leeflang met haar pony Mikado zb kringkampioen. Het was een spannende strijd en uiteindelijk moest de wedstrijd van zaterdag in Eerbeek de doorslag geven. Joyce was wel een beetje zenuwachtig, maar toch wist zij haar concurrent voor te blijven en kon zij gehuldigd worden als kampioen.
In de klasse L1 cat ABC kon Janet Limpers namens de kring Berkel-IJssel het nichtje van Joyce, Sophie Welmers met Pleasure uitroepen tot kampioen. Voor Sophie en haar pony is dit een geweldige prestatie, want zij rijdt Pleasure sinds kort in het L. Beide nichtjes zijn daarmee geselecteerd voor de Gelderse kampioenschappen welke worden gehouden op 3 augustus te Ruurlo.
In de klasse L2 cat DE werd Daphne Lindenschot met haar pony Cicero kampioen. Na het kringkampioenschap van afgelopen winter in de klasse L1 is het haar ook nu gelukt om in de L2 kampioen te worden. In deze klasse maakten 2 ruiters van onze vereniging kans op de titel reserve-kringkampioen. De strijd ging tussen Nicole van Eck en Lotte Simons. Het resultaat van Lotte Simons was zaterdag in Eerbeek iets beter vandaar dat zij met haar pony Smaragd reserve-kringkampioen is geworden.
Ook bij het springen heeft de ponyclub het goed gedaan. Ceryl Hissink werd met haar pony Happyness kringkampioen in het Z springen. Alleen starten was voor Ceryl al genoeg om kampioen te worden en daardoor kon Janet haar direct na de ereronde van de prijsuitreiking huldigen in de springring, waardoor zij nog een extra ereronde mocht rijden.
In de klasse springen B cat ABC moest de laatste wedstrijd de doorslag geven. Jonah Prophet kreeg met haar pony Misty net iets lagere stijlpunten dan haar concurrent, waardoor zij reserve-kringkampioen werd.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.