Voor de leuke dingen voor de mensen in Rhedenrhof

RHEDEN – Onlangs gingen 27 bewoners van Rhederhof, van wie de meerderheid in een rolstoel, onder begeleiding van dertien vrijwilligers en vijf chauffeurs naar het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Terschuur (bij Barneveld). De bewoners hebben enorm genoten van dit bijzondere uitstapje en herkenden in het museum veel dingen van vroeger.

De Stichting Vrienden Rhederhof maakte deze excursie mogelijk, zowel financieel als qua menskracht. De stichting werd formeel al in 2005 opgericht, maar ging vorig jaar pas echt van start dankzij een startkapitaal dat geschonken werd door Stichting Rhederhof Beheer (die de gelden beheert uit verhuizing van het oude Rhederhof aan de Snippendaalseweg naar de nieuwe vestiging aan de Worth Rhedenseweg). Inmiddels timmeren de Vrienden van Rhederhof stevig aan de weg: in slechts acht maanden werden al vier activiteiten georganiseerd! Het volgende evenement, een tocht over de Posbank met oldtimers, staat gepland voor augustus. Een woordvoerder van de Vrienden licht toe: “De bewoners van Rhederhof en de Boomgaard worden in hun huis fantastisch omringd met zorg en aandacht. Maar er blijven wensen over die niet uit de reguliere budgetten van de overheid betaald kunnen worden. Denk hierbij aan activiteiten die afwisseling en plezier brengen, zoals voorstellingen of uitstapjes. Zeg maar: de extra’tjes, de leuke dingen voor de mensen. Daarom werd de stichting Vrienden van Rhederhof opgericht.”

Om het werk van de Vrienden ook in de toekomst mogelijk te maken, is hulp en ondersteuning van de dorpelingen onmisbaar. Inwoners die de bewoners van beide verzorgingshuizen een warm hart toedragen, kunnen een eenmalige schenking doen of als donateur een jaarlijks weerkerend bedrag laten overmaken. Ook concrete hulp als ‘onbezoldigd medewerker’/ vrijwilliger wordt zeer op prijs gesteld. Het secretariaat van de stichting is telefonisch te bereiken op nummer (026) 495 13 21; het bankrekeningnummer van de stichting is 39.63.25.866 ten name van Stichting Vrienden Rhederhof.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.