Home / Spankeren / Vliegend over de kermis

Vliegend over de kermis

SPANKEREN – De nieuwe attractie op de kermis in Spankeren gooide hoge ogen. Letterlijk, want regelmatig vlogen er kinderen over het terrein aan de Kerkweg. Veilig ingesnoerd in een harnasje sprongen de jongens en meisjes op een trampoline en door elastieken kwamen ze extra hoog. Dit nieuwe element trok veel aandacht, maar ook de oude vertrouwde attracties waren zoals altijd in trek. De botsauto’s en draaimolen maakten vele uurtjes.
Het Oranjefeest begon vrijdagavond al met een hoogtepunt. De optocht, waarbij kinderen meereden op versierde boerenkarren, maar ook de groepen en versierde fietsen meededen, trok veel publiek. Een bonte stoet aan prachtig uitgedoste mensen en schitterende wagens trok voorbij. Er was zoveel moois, dat het voor de jury moeilijk kiezen was. Bij de grote groepen werden daarom twee eerste prijzen uitgedeeld. De Overweg hield met molentjes de optocht draaiende, Achter Spankeren vierde de optocht zoals in vroeger tijdens gebeurde. Bij de kleinere groepen won de jeugd van Wilhelmina en de 3P’s van Hilde Aalders hadden de mooiste fietsen.
Zaterdagmiddag, op veler verzoek weer op het oude tijdstip, moest de houten vogel er aan geloven. Maar liefst 156 schutters joegen op het dier, maar uiteindelijk lukte het Marcel Bodt de vogel naar beneden te schieten. Hij koos zijn vrouw tot koningin en werd ’s avonds tijdens een daverend feest gehuldigd – foto: Han Uenk, meer foto’s op www.regiobodeonline.nl.

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.