Home / Doesburg / Burgerinitiatief vraagt om vervolg

Burgerinitiatief vraagt om vervolg

DOESBURG – Burgemeester Kees Luesink ontving op het stadhuis de aanbevelingsbrief van het Burgerinitiatief in zijn stad. Hij kreeg het als ‘burgervader’, zoals initiatiefnemer Ben Kruk het noemde, aangeboden namens een groep van zijn burgers.

De mensen die het Burgerinitiatief over de toekomst van een onbetaalbare zorg in Doesburg op poten zetten, wilden vanaf het begin een discussie op gang brengen waarbij géén politiek werd bedreven. In hun aanbevelingsbrief doen ze echter wél een oproep aan de politiek om bij het opstellen van hun verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, aandacht te besteden aan het probleem: er dreigt een onbetaalbare zorg en hoe gaan we daar op lokaal niveau mee om?
Wellicht heeft u de voorbije weken de artikelenreeks over dat onderwerp gelezen, hoewel het vaak hele lange epistels waren. “Dat is dan eigenlijk ook het enige puntje van kritiek op dit uitstekende initiatief”, aldus Luesink, toen hij de aanbevelingsbrief als krantenpagina kreeg aangeboden door Ben Kruk, Guido Wasterval en Gerard Wolters. “Het is inderdaad hard nodig om ook op Doesburgse schaal na te denken over wat er op ons aankomt. En jullie willen het probleem niet simpelweg op het bordje van de overheid neerleggen, maar ook zelf over mogelijke oplossingen nadenken.”
De aanbevelingsbrief gaat nu samen met de verzamelde bijdragen naar honderd organisaties en verenigingen in Doesburg, met de oproep mee te denken en te praten over mogelijke oplossingen – foto: Wencel Maresch
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.