SP Doesburg: Handen af van de Hoge Linie

DOESBURG – Een openbaar pad aanleggen, dwars door de Hoge Linie, dat gaat leiden naar een uitzichttoren iets verderop. Dat is volgens de SP-fractie in Doesburg het plan van het college van burgemeester en wethouders in nieuwe samenstelling. Wethouder Westra presenteerde het op 13 juni aan de raadscommissie: hij wil er het toerisme mee promoten.

“Ik vraag me af waar dit nu weer goed voor is”, aldus Gerrit Hammink van de SP. “Tot nu toe kon de Hoge Linie vanwege de kwetsbare natuurwaarden altijd rekenen op zorgvuldige bescherming. De Doesburgers zijn er zuinig op en dat is maar goed ook. De vestingwallen aan de noordkant zijn zodoende erg gaaf gebleven en door de rust in het gebied heeft zich een bijzonder stuk natuur ontwikkeld. Wat is het toch, dat er steeds opnieuw geprobeerd moet worden om dit alles te verstoren? Door steeds verdergaande openstelling is het straks gedaan met dit unieke gebied. ‘Het is maar een pad, alles blijft verder zoals het is’, zo luidt het nu uit de mond van de wethouder. Voor mij is het een onvergeeflijke stap te ver.”

Hammink: “Ik heb er helemaal geen bezwaar tegen om onze vestingwerken ‘beter beleefbaar te maken’. Met het geld uit het stedenbeleid van de provincie kunnen we zeker nuttige dingen doen. We kunnen op een aantal plaatsen informatiepanelen plaatsen en we kunnen de Lage Linie waar dat nodig is herstellen. Onze vestingwallen kun je dan in de Lage Linie goed blijven beleven en hoeft daarvoor echt niet de Hoge Linie in.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.