Home / Dieren / Monuta ontwikkelt veteranenbegrafenis

Monuta ontwikkelt veteranenbegrafenis

ARNHEM / DIEREN – Uit handen van Hans Bleijerveld, teamleider Bijzondere Uitvaarten bij Monuta, ontving mevrouw Meuleman uit Dieren vrijdag het eerste exemplaar van de brochure ‘Eregroet’. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op Bronbeek in Arnhem, waar een bijkomst voor Monuta-medewerkers werd gehouden rond het thema ‘De laatste eregroet’.

De echtgenoot van mevrouw Meuleman was Nieuw-Guinea-veteraan. Aan die periode bewaarde hij dan wel weinig goede herinneringen, de band met zijn medestrijders van toen was altijd warm en groot. Samen bezochten Bertus en Annelies Meuleman de reünies van de Guinea-gangers en ze beloofde hem ook dat ze zou regelen dat er tijdens zijn uitvaart ruimte zou zijn voor het veteranenaspect.
Uitvaartbegeleider Ben Roelofs adviseerde Annelies Meuleman daarbij en ze ervoer de hele gang van zaken als zeer bijzonder en geheel naar de wens van haar man en van haar zelf. “Ik denk dat hij glimlachend omlaag heeft gekeken en heeft gezegd: je hebt het goed gedaan”, staat te lezen in een verhaal over de veteranenbegrafenis van haar man, dat is opgenomen in Eregroet.

Monuta ontwikkelde de veteranenbegrafenis na overleg met vele veteranen, vertegenwoordigers van veteranenverenigingen en andere militairen. “Er was al veel militair protocol waar we uit konden putten en uiteindelijk heeft dit geresulteerd tot een dienst die de veteranen, hun nabestaanden en hun collega-veteranen, alle eer aan doet”, aldus Bleijerveld.
De Monmuta Special ‘Eregroet’ wordt meegezonden met het veteranenblad Checkpoint en is ondermeer ook verkrijgbaar op de Monuta-kantoren in Arnhem en Dieren.

Foto:
Mevrouw Meuleman ontvangt uit handen van Hans Bleijerveld (links) het eerste exemplaar van ‘Eregroet’. Uitvaartbegeleider Ben Roelofs (rechts) verzorgde de veteranenuitvaart van haar man, die Nieuw-Guinea-veteraan was – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.