Veteranendag Doesburg

DOESBURG – Afgelopen vrijdag werd wederom veteranendag in Doesburg gehouden. Na ontvangst op de stadhuis, werd door een voormalig Libanonganger zijn verhaal verteld. De ervaring leert dat na een missie iedereen verder gaat met zijn leven en dat dan ergens rond 45-jarige leeftijd de behoefte komt om elkaar weer eens te zien en de ervaringen te delen en uit te wisselen. Dus is een bijeenkomst zoals deze een fijne gelegenheid om ervaringen van toen en erna te delen. Veteranen komen onder andere uit Indië, Nieuw Guinea, Libanon, Bosnië en Afghanistan. Soms ook enkele kleine missies zoals van de VN in de Sinaï. Bijzondere Doesburgse veteraan is Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal Mart de Kruif. Hij was onder andere commandant in Afghanistan.
Dit jaar waren er wat minder veteranen dan vorig jaar, doordat een groot aantal met vakantie was en een paar mensen ziek. Maar desondanks genoten de aanwezigen van het verhaal en het uitwisselen van (hernieuwde) contacten onder het genot van een hapje en drankje – foto: Hanny ten Dolle
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.