Home / De Steeg / Donderdag eerbetoon aan de Rhedense Veteranen

Donderdag eerbetoon aan de Rhedense Veteranen

DE STEEG – In verband met de Nederlandse Veteranendag, ontvangt burgemeester Petra van Wingerden-Boers op donderdag 27 juni veteranen die woonachtig zijn in de gemeente Rheden. De Veteranendag is een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen –jong en oud, man en vrouw- die zich hebben ingezet in dienst van de vrede.

Tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis in De Steeg zal de burgemeester haar waardering uitspreken voor het werk van de Rhedense veteranen.
Het programma begint om 17.00 uur in de raadzaal. Als gastspreker treedt op
mevrouw Gety Hengeveld. Zij houdt een lezing met als titel ‘Verborgen in Velp’. Na afloop van het officiële gedeelte is er een informeel samenzijn met als afsluiting een gezamenlijke Indische rijstmaaltijd.

De gemeente Rheden kent in totaal 294 veteranen. Zij zijn rechtstreeks betrokken geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Niet alleen in de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië maar ook in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak of Afghanistan en Nieuw Guinea. Deze militaire veteranen worden daarom samen met hun partner/begeleider, uitgenodigd voor een ontmoeting op het gemeentehuis.
Alle geregistreerde veteranen bij het Nederlands Veteraneninstituut hebben een uitnodiging ontvangen van de gemeente.

Nederlandse Veteranendag
De Nederlandse Veteranendag is sinds 2005 jaarlijks rond de geboortedag van Z.K.H. Prins Bernhard der Nederlanden. In 2006 heeft de ministerraad besloten de Nederlandse Veteranendag tot nationaal evenement uit te roepen. Nederland telt ruim 125.000 veteranen: van Tweede Wereldoorlogveteranen tot en met militairen die zijn ingezet bij de vredesmissies van nu.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.