Riki Stichting vervult 800 zomerhartenwensen

REGIO – Veel ouderen voelen zich eenzaam in de zomer. Veel mensen gaan dan op vakantie of gaan een dagje op stap. Ouderen blijven dan vaak alleen achter. Meer dan 200.000 ouderen krijgen in de zomermaanden slechts één keer per maand bezoek. Ouderen verdienen in deze maanden daarom meer aandacht. De Riki Stichting vervult dit jaar 800 hartenwensen om ouderen extra in het zonnetje te zetten.

39 verzorgingshuizen en 41 afdelingen van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloem afdeling Dorpenstreek, doen mee met de zomerhartenwensen actie. Basisschoolleerlingen en vrijwilligers gaan vooraf in gesprek met de ouderen over hun verlangens en hartenwensen. Dit zijn leuke en betekenisvolle ontmoetingen. Per afdeling vervullen tien vrijwilligers een zomerhartenwens van één van de ouderen. Juist de exclusieve aandacht maakt het voor de ouderen bijzonder. De wensen variëren van een visje eten op het strand, een rondvaart maken, theaterbezoek tot het bezoeken van de buurt waar men is opgegroeid. Alle wensen worden in de eenzame zomermaanden vervuld.
De Riki Stichting organiseert vier keer per jaar acties voor dezelfde groep ouderen. Deze herhaalde aandacht draagt structureel bij aan het verminderen en voorkomen van eenzaamheid.
Kijk voor meer informatie op www.rikistichting.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.