Gemeente Rheden zoekt leuke ideeën

RHEDEN – De gemeente Rheden stelt ook in 2013 geld beschikbaar om initiatieven van buurtbewoners te belonen die de wijk leuker, gezelliger en leefbaarder maken. Buurtbewoners maken samen een plan dat ze ook zelf kunnen uitvoeren. De plannen kunnen tot 15 oktober worden ingeleverd bij de buurtcoaches van Stichting VIVA Rheden.

De buurtcoaches Jos Meerssman voor Dieren, Spankeren en Laag-Soeren en Suus de Waard voor Velp, verzamelen de ideeën, toetsen ze aan de criteria en geven advies aan de gemeente welke aanvragen in hun ogen steun verdienen. De gemeente beslist uiteindelijk welke initiatieven geld krijgen.
Initiatieven die alleen gericht zijn op vermaak, zoals straatbarbecues, of een commercieel doel hebben maken geen kans. Meerssman is te bereiken via 06-12114299 en De Waard via 06-12114276. De inwoners van Rheden, De Steeg en Ellecom kunnen bij beide coaches hun initiatieven kwijt.
De oproep voor burgerideeën sluit naadloos aan bij het project ‘Ik buurt mee’. Hiermee wil de gemeente samen met buurtbewoners en instanties, zoals Stichting VIVA, Vivare en politie, werken aan een sociale, prettige en veilige buurt. Kijk voor meer informatie op www.ikbuurtmee.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.