Home / Regio / Speciaal e-bookpakket bij bibliotheken

Speciaal e-bookpakket bij bibliotheken

REGIO – Bibliotheekleden kunnen dit najaar een breed pakket e-books lenen bij de bibliotheek. Het grootste deel van de e-booktitels is nu nog ouder dan 3 jaar, maar de collectie wordt aangevuld met meer recente titels. Voor deze laatste categorie betalen de leden €20,00 bovenop hun normale abonnement.

Met het e-bookplus pakket kunnen bibliotheekleden 18 e-booktitels kiezen uit een grote collectie tussen de 1 en 3 jaar oud. Dit hebben de bibliotheken, die lid zijn van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, unaniem besloten tijdens de algemene ledenvergadering. De bibliotheekdirecteuren hebben tijdens de vergadering op 13 juni flink gediscussieerd. Het pakket is beperkt in omvang, in techniek en in actualiteit. Toch willen zij nu starten met het aanbieden van e-books, om mee te gaan met de ontwikkelingen. De directeuren hopen ook snel meer recente titels te kunnen aanbieden.
Stichting Bibliotheek.nl, de uitvoeringsorganisatie van de digitale bibliotheek, verwacht eind van het jaar dat de teller op 2000 te lenen e-books staat.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.