Home / Beekbergen / Nieuw VSM-station geopend

Nieuw VSM-station geopend

BEEKBERGEN – Met het wegtrekken van een doek voor het bord ‘Veluwsche Stoomtrein Mij’, opende burgemeester John Berends van Apeldoorn het nieuwe stationsgebouw van de VSM op het emplacement in Lieren. Daar stond en staat altijd al een oud stationsgebouw, maar dat is als woning in gebruik. De vrijwilligers van de VSM konden er één ruimte van gebruiken als loket.
Dat hoeft nu niet meer, want aan de overzijde van het spoor werd een gloednieuw stationsgebouw opgetrokken. Inderdaad, helemaal nieuw, maar volledig in oude stijl ontworpen en gebouwd. Het ziet er uit als een fris gerenoveerd historisch gebouwtje uit. Dus in die opzet zijn architect en bouwers goed geslaagd.

In het nieuwe stationskantoor is een royale wachtruimte annex kantine, er worden kaarten verkocht, er is ruimte voor de vrijwilligers en er kunnen grotere gezelschappen worden ontvangen die met de trein mee gaan of een bezoekje brengen aan het VSM stoomdepot.
Het gebouw kon worden gerealiseerd dankzij een aantal substantiële subsidies en de inzet van heel veel eigen VSM-vrijwilligers. Want het ziet er allemaal zeer professioneel uit, maar het hele stoombedrijf op de museumlijn Apeldoorn-Dieren is gewoon een hobby die door vrijwilligers op de rails wordt gehouden – foto: Wencel Maresch

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.