Home / Eerbeek / Handen uit de mouwen voor de Molukse Kerk SILO

Handen uit de mouwen voor de Molukse Kerk SILO

EERBEEK – Negen vrijwilligers werkten een hele zaterdag aan herstel van het Molukse kerkgebouw SILO aan de Kloosterstraat in Eerbeek. Veel inwoners uit Eerbeek kennen dit gebouw vanwege de slechte staat waarin het verkeert. Vragen als:“Gaan jullie nog iets aan het gebouw doen?” komen dan ook niet uit de lucht vallen, schrijft Augustien Matulessy-Souisa.

De vrijwilligers wachtte een enorme klus, want de afgelopen jaren is er nauwelijks meer iets aan de buitenkant van het gebouw gedaan. Geld om het op te knappen was er niet. Daarom begon een klein groepje uit de Molukse gemeenschap zelf met het inzamelen van geld, zodat er een begin kon worden gemaakt met klussen. De binnenkant van het gebouw kreeg al eerder een grondige verfbeurt van Bobby Matulessy, oud-inwoner van Eerbeek. Hij kon het niet aanzien dat het gebouw van binnen zo was verwaarloosd. De muren werden opnieuw gewit en de deuren kregen een fris groen kleurtje.

Twee jaar geleden zat een vriendengroepje, onder het genot van een glas bier, te praten over de staat van het kerkgebouw. “Kunnen we niet iets doen om het gebouw aan te pakken? Het ziet er niet uit en eigenlijk kan dat niet.” Het vriendengroepje (www.deklusclub.nl) klust regelmatig onder leiding van Gert Katerberg. Enfin, Katerberg kwam een kijkje nemen en was bereid om samen met de klusclub een dag aan de kerk te besteden, mits ook mensen uit de Molukse samenleving mee zouden werken.

We zijn nu twee jaar verder en op zaterdag 8 juni was het dus zover. Die ochtend kwam de klusclub bestaande uit Edwin Gerritsen, Ernst Reyn, Chris Castanja en Gert Katerberg. De klusclub kreeg versterking van Frank, Okkes, Semmy, Stefan en Simon. Een betere dag hadden ze niet kunnen kiezen. Het was warm en dus prima weer om het houtwerk schoon te spuiten, te schuren en in de grondverf te zetten. Daarnaast werd ook de tuin aangepakt.
En terwijl buiten hard werd gewerkt, was binnen een groepje vrouwen, Rieky, Maureen, Els en Silly, bezig met schoonmaken. Alles werd onder handen genomen. Ze poetsten, zogen en zeemden dat het een lieve lust was. Een prima combinatie, vond het klusteam, en ook veel gezelliger. Aan het einde van de middag boden Sien en Alex Castanja eten aan de groep klussers en de schoonmaakploeg aan. Een grote pluim aan de klusclub, de vrijwilligers, schoonmaakploeg en natuurlijk ook de familie Castanja!

Wie foto’s ziet van hoe het er voor de klusdag uitzag, kan goed zien dat er hard is gewerkt. Het gebouw ziet er mooier uit. “Nu moeten jullie doorzetten”, aldus Gert Katerberg. Nou, dat is niet tegen dovemansoren gezegd: op zaterdag 22 juni zal een tweede klusdag volgen. De vrijwilligers moeten het nu doen zonder het klusteam en kunnen dus wel wat hulp gebruiken. Ook zin om mee te klussen? Voor informatie kunt u mailen naar waikawa20@gmail.com.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.