BSMR rapporteert: te weinig input

DOESBURG – Tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Ontwikkeling werd het rapport van de werkzaamheden van de BSMR (Brede Sociaal Maatschappelijke Raad) in Doesburg overhandigt aan verantwoordelijk wethouder Peter Bollen.

Lo Cohen (links) overhandigde het rapport met een korte toelichting: De BSMR moet het rapport over het voorgaande jaar inleveren voor 1 juni en de betreffende ambtenaar heeft het ook voor die datum ontvangen. Ze wilden het rapport evenwel ook persoonlijk overhandigen en hier aan toevoegen dat ze van het gemeentebestuur meer input verwacht hadden. Slechts één keer heeft de gemeente om advies gevraagd. Twee keer heeft de BSMR zelf een ongevraagd advies uitgebracht.
Dit eerste jaar dat de BSMR inwerking was, is een moeilijk jaar geweest, omdat iedereen aan elkaar moest wennen en er nog wat wisselingen in de BSMR waren. Het college, de raad en de BSMR moesten samenwerken en die weg was lang niet altijd even makkelijk.
Echter is er nu een stabiele groep en iedereen weet wat er gedaan met worden, dus voor 2013 is er alle hoop dat het allemaal goed zal gaan.

Lo Cohen verzocht de wethouder om eens samen om de tafel te gaan zitten en over alle veranderingen van gedachten te wisselen. Wethouder Bollen zegde toe een en ander te bekijken, hij was niet betrokken hierbij tot voor kort, want hij heeft deze taak overgenomen van ex-wethouder Willem Bouman – foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.