Hartveilig Wonen in Brummen

BRUMMEN – De gemeente Brummen, de gezamenlijke wijkraden, de organisatie Hartveilig Wonen en het Rode Kruis werken samen aan de opzet van een reanimeer/AED hulpverleningssysteem binnen de gemeente. De bedoeling is om het aantal sterfgevallen door een acute hartstilstand te verminderen. Via alarmnummer 112 worden daartoe opgeleide vrijwilligers opgeroepen om met behulp van AED apparatuur te reanimeren.

Men is nog op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om een cursus te volgen voor de bediening van een AED apparaat (reanimatie) en vrijwilligers die reeds zijn opgeleid, maar zich nog niet hebben aangemeld bij Hartveilig Wonen. Tevens wordt een oproep gedaan aan eigenaren van een AED apparaat zich te melden bij Hartveilig Wonen om in de keten van 112 te worden opgenomen. Men kan zich aanmelden via www.hartveiligwonen.nl.

Op woensdag 12 juni werd aan de gevel van een bijgebouw van perceel Zutphensestraat 9 in Brummen de eerste AED installatie onthuld door de heer H. Bouwman van het Rode Kruis. Deze installatie is gesponsord door de Rabobank. Bouwman benadrukte in zijn toespraak het belang van een AED installatie en riep vrijwilligers op zich aan te melden voor de cursus om een AED apparaat te bedienen – foto: Harry Hanskamp
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.