Home / Doesburg / SC Doesburg kiest ontwerp voor nieuwe accommodatie

SC Doesburg kiest ontwerp voor nieuwe accommodatie

DOESBURG – Al weer enige tijd geleden is Sportclub Doesburg begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheid tot het realiseren van een nieuwe accommodatie. Hierbij werd de samenwerking met de gemeente gezocht.

In opdracht van Sportclub Doesburg en de gemeente heeft Oranjewoud inmiddels de haalbaarheid getoetst op de twee locaties in Doesburg. Naar aanleiding van dit rapport heeft Sportclub Doesburg een keuze gemaakt voor de locatie aan de Oranjesingel. Onlangs heeft het College van Doesburg deze keuze ook omarmd.

Gezamenlijk zijn de gemeente en de voetbalclub tot de conclusie gekomen dat nu een architect gezocht kan worden die een ontwerp maakt voor de locatie Oranjesingel. Het project zal in twee delen opgepakt gaan worden. De architect zal zich vooral bezighouden met het ontwerp van het gebouw (kantine, kleedkamers, materiaalhok, e.d.). Daarnaast wordt een traject ingezet met betrekking tot de velden.
Sportclub Doesburg heeft de opdracht voor het ontwerp van het gebouw uitgezet bij lokale architecten en heeft ze meegegeven dat ze goedkoop, duurzaam, multifunctioneel en onderhoudsvriendelijk moeten willen bouwen.
Na ontvangst een vijftal offertes is er een vergelijk gemaakt. De club heeft gekozen voor Rooding Architecten uit Doesburg. Gezien de kunde en het enthousiasme van dit bureau, heeft Sportclub Doesburg er alle vertrouwen in dat deze plaatselijke architect met een mooi ontwerp komt.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.