Home / Doesburg / Nieuwe kegelmachines

Nieuwe kegelmachines

DOESBURG – In het clubhuis van de kegelverenigingen in Doesburg werd afgelopen week druk gewerkt om de machines die de kegels opzetten, ballen terug laten rollen en de puntentelling geeft te slopen.

Jammer? Nou nee, want de machines waren al erg oud en meeverhuisd naar de nieuwe locatie. Er traden evenwel steeds meer storingen op en de onderdelen waren er niet meer bij te krijgen. Dus werd besloten nieuwe machines te laten installeren. Maar voor dat kan gebeuren, moet al het oude er eerst uit. Om kosten te besparen is er een grote groep vrijwilligers die alles eruit haalt om te zorgen dat maandag de nieuwe machines door een bedrijf weer geïnstalleerd kunnen worden.
Buiten werd alles netjes gesorteerd, zodat onder andere oud ijzer kon worden afgevoerd en het bedragje dat men er voor krijgt is weer besteedbaar voor de nieuwe machines. Naast het gebouw werd nog druk gewerkt aan een schuurtje voor opslag en daar aan vast een fraai rookhok. Hierin staan de rokers heerlijk droog en uit de wind, want aan iedereen wordt bij deze clubs gedacht – foto: Hanny ten Dolle.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.