Strijden tegen woninginbraken

DE STEEG/ DOESBURG / ROZENDAAL – Woninginbraken in Nederland is een veelvoorkomend en toenemend fenomeen. De gevolgen voor de gedupeerden zijn groot. Mensen raken niet alleen hun waardevolle spullen kwijt, ook het gevoel van veiligheid in de eigen woning krijgt een knauw. Reden voor de gemeenten Rheden, Doesburg, Rozendaal, het Openbaar Minsterie en de politie om gezamenlijk de woninginbraken tegen te gaan.

Onder het motto @StopInbraak is woensdag op het gemeentehuis in De Steeg door de vijf partijen een gezamenlijke campagne gelanceerd. Centraal in de campagne staat het twitteraccount @StopInbraak. Via dit account wordt informatie verspreid over het onderwerp woninginbraken. Denk aan tips om woninginbraken te voorkomen (preventie), informatie over gebieden waar inbrekers actief zijn (zogenaamde ‘hotspots’), feiten en cijfers van politie en justitie, en overige informatie hoe inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen en terugdringen van het aantal woninginbraken.

De vijf ketenpartners Rheden, Doesburg, Rozendaal, het Openbaar Ministerie en de politie geloven in het succes van een integrale aanpak van woninginbraken. Ieder levert vanuit zijn eigen positie een bijdrage. Doel van de aanpak is een afname van het aantal woninginbraken in de regio. De vijf partijen roepen inwoners op om het nieuwe twitteraccount actief te volgen.

Foto: De vijf samenwerkende partijen in het project woninginbraken. V.l.n.r. Jouke Osinga van het OM, burgemeester Kees Luesink, burgemeester Petra van Wingerden, politiechef Pleun Trooster en burgemeester Jan Hendrik Klein Molekamp – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.