Schapen weer uit de jas

RHEDEN – In alle vroegte trokken de 124 schapen van de Rhedense kudde zaterdag het dorp binnen. Onder leiding van herderin Cynthia Berendsen daalden ze van de Posbank af voor hun jaarlijkse scheerbeurt.

Dat scheren is dan wel de aanleiding voor de jaarlijkse afdaling naar de Groenestraat, het is bepaald niet de enige reden waarom je zaterdag over de hoofden kon lopen in het dorp. Naast het scheren van de wolbeesten vond namelijk een grote markt met zo’n 150 kramen plaats, waar de bezoekers urenlang tussendoor konden slenteren. Koopwaar en promotie van clubs. De terrassen zaten de hele dag overvol en vrolijke muziek klonk tussen het geroezemoes van al die bezoekers door. Rheden liet zich zaterdag van z’n beste en mooiste kant zien. En de schapen? Die lieten het allemaal gelaten over zich heen gaan, al spartelden ze allemaal wel even als ze door één van de scheerders worden beetgepakt in de dan nog lange en warme vacht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.