Home / Hoenderloo / Klussen in natuur tijdens zomerkamp

Klussen in natuur tijdens zomerkamp

HOENDERLOO – Tientallen vrijwilligers steken tijdens de zomerkampen in het Nationale Park de Hoge Veluwe de handen uit de mouwen. De zomerkampen worden dit jaar gehouden van 13 juli tot en met 10 augustus. De vrijwilligers zetten zich in om te helpen bij het natuurbeheer van het Park. De deelnemers verblijven gratis op de natuurcamping.

Dit jaar organiseert de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe voor de 29e keer zomerkampen voor iedereen die graag actief en nuttig bezig is tijdens zijn zomervakantie. De belangrijkste taak bestaat uit het verwijderen van jonge dennenboompjes, zodat de uitgestrekte vlakten niet dichtgroeien. Ook worden de drinkvijvers voor het wild schoongemaakt.
De zomerkampen duren van zaterdag tot zaterdag. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur. Tijdens het werk is er ook tijd voor een lunch en voor een koffiepauze. Na de ‘werkdag’ is iedereen vrij om het Park tot sluitingstijd te verkennen. Een natuurgids neemt liefhebbers mee voor een avondwandeling of een fietstocht.
Deelnemers dienen te beschikken over een kampeeruitrusting, stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding die tegen een stootje kan. Voor gereedschap wordt gezorgd. Op het kampeerterrein is er een ‘treftent’, waar het ’s avonds gezellig is. De weken beginnen op zaterdagen 13, 20 en 27 juli en 3 augustus om 12.00 uur. Vóór 12.00 uur de zaterdag daarop moet de tent weer opgebroken zijn.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.vriendenhogeveluwe.nl.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.