Stevig doortrappen op de Veluwe

DIEREN – Ruim 2300 deelnemers vertrokken zaterdag bij de Gazelle fabriek voor de Vael Ouwe fietstocht. Natuurlijk stonden er weer veel wielrenners aan de start en dit jaar konden ook e-bikes voor het eerst meerijden over de tocht van 50 kilometer. Hier waren dertig liefhebbers voor.

Zoals vanouds had de Dierense RijwielTourClub de Veluwerijders weer drie mooie routes uitgestippeld voor de toerrijders. Bij de tochten van 160 kilometer (700 fietsers) en 100 kilometer (1200 deelnemers) moest er flink worden geklommen over de Posbank bij Rheden. De route van 50 kilometer voerde over de Veluwezoom. De deelnemers waren zeer te spreken over de afwisseling in de routes. Is de tocht voor wielrenners al een hele uitdaging, op een klassieker zonder versnellingen (zie foto) is de Veluwe een hele kluif.
Ieder jaar wordt er door de organisatie van de toertocht ook een goed doel gesteund. Dit jaar krijgt de Stichting Hulphond een bedrag van 4300 euro. Ondanks een paar kleine valpartijtjes vanwege de regen begin van de middag, kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde 37e editie van de Vael Ouwe.
Foto: Han Uenk.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.