Home / Hoenderloo / Op zoek naar de nachtzwaluw in NP De Hoge Veluwe

Op zoek naar de nachtzwaluw in NP De Hoge Veluwe

HOENDERLOO – In de nacht van woensdag 19 op 20 juni gaat de boswachter van NP De Hoge Veluwe met een beperkt aantal bezoekers op pad voor een nieuwe en unieke excursie. Samen gaan ze midden in de nacht op zoek naar de mysterieuze nachtzwaluw. Over de nachtzwaluw bestaan tal van volksverhalen en mythen. Zijn bijnaam, geitenmelker, dankt hij aan het verhaal dat hij ’s nachts boerenschuren zou binnengaan om melk uit de uiers van de geiten te drinken. Onwaarschijnlijk natuurlijk, maar mysterieus is de vogel wel, want weinigen hebben er ooit een gezien. De nachtzwaluw heeft een sublieme schutkleur en is alleen ’s nachts actief. Dan jaagt hij boven heidevelden en dennenbossen op nachtvlinders.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft dankzij haar biotoopbeheer nog vele tientallen broedparen nachtzwaluwen. De boswachter vertelt onderweg alles wat hij weet over de nachtzwaluw. Maar ook over de andere vogels die zich ’s nachts kunnen laten horen, zoals de bosuil, ransuil en de boomleeuwerik.
De nachtzwaluwexcursie vindt plaats op 19 juni van 22.00 tot 01.00 uur. Deelname kost 42 euro. Er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje in het veld. Deelname is alleen mogelijk via reservering op www.hogeveluwe.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.