Home / Regio / Nieuwe uitgave Ambt en Heerlijkheid

Nieuwe uitgave Ambt en Heerlijkheid

RHEDEN/ROZENDAAL – De Oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal heeft het tweede kwartaalledenblad 2013 Ambt & Heerlijkheid uitgegeven. De juni-editie van het kwartaalblad over de lokale geschiedenis van de beide gemeenten is extra dik met maar liefst acht onderwerpen.

In het blad komen bijzonderheden over de kastelen Biljoen en Middachten, de historie van de onlangs gesloten RK kerk in De Steeg en buitenplaats Breedenenk in Velp aan bod. Ook wordt de geschiedenis van begraafplaats Heiderust vervolgd met een tweede deel en komen er verhalen in voor over een viskwekerij in Velp, het Couperusjaar en het dorp Dieren. Het blad kost €4,25 en is verkrijgbaar bij Jansen & De Feijter en Bruna in Velp, The Read Shop in Rheden en Bruna in Dieren.

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.