Home / Rheden / Rhedens Tennisteam wordt weer Nederlands kampioen

Rhedens Tennisteam wordt weer Nederlands kampioen

RHEDEN – In Lisse heeft het gemengde 35+ team van RTC de Laak de Nederlandse titel behaald. Na drie keer winst, werd de afgelopen twee jaar telkens verloren in de finale! Dit moest dus veranderen!

Op zaterdag werd gewonnen van de favoriet uit Simpelveld. Claudia Reusink had een prima dag met een sterke single winst. Ook de dubbels waren een prooi voor de Rhedenaren en zo werd de finale bereikt (4-1). Zondag werd gespeeld tegen een team uit Ravensteyn. Claudia Reusink en Ewoud Coppens verloren de singles en drukten de stemming, 0-2 achter met nog drie dubbels te gaan. De start van de heren- en dames dubbel was niet slecht, maar de tegenstanders waren in de winning mood en wonnen op beide banen terecht de eerste set. Het publiek uit Rheden en Dieren ging zich ermee bemoeien op een positieve manier! Tips en aanmoedigingen deden de spelers groeien. Henk Herberts en Peter Oversteegen maakten er een prachtige show van. Service, volley, smashes werden uit alle hoeken geslagen, alles lukte ineens! Ook de dames Claudia en Berni Brader verhoogden het tempo en ook deze wedstrijd kantelde. Beide teams wonnen, zodat de mix van Brader en Oversteegen beslissend zou worden voor het kampioenschap. En dat ging goed! De ervaring van beide spelers speelde een rol.

Voor de zesde keer achter elkaar stonden zij (met huisarts Henk Herberts) in de finale van een Nederlands kampioenschap. Eerst vier keer met het team voor TV Dieren en nu voor de tweede keer voor RTC De Laak.
Het werd een schitterende partij met Brader als voorbereidster achterin en Oversteegen vliegend aan het net voorin! Na twee sets met goed tennis bestormden de fans de baan in Lisse! Landskampioen 2013.
Na afloop van de enerverende dag ging het team zoals altijd bij uitwedstrijden onder leiding van VVV-baas Peter naar een gezellig eettentje op het strand bij Noordwijk.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.