Marc Dammers gaat voor hoogst haalbare op sax

LOENEN – Op 20 juni doet Marc Dammers van de Loenense muziekvereniging OLTO zijn D-examen op de saxofoon. Dat is een hele prestatie en het hoogste niveau dat een niet-professional kan behalen op dit instrument.

Dammers is al jaren lid van OLTO en is hier zijn carrière gestart op de saxofoon. Vanaf de eerste noten tot nu heeft hij les gehad van André Jansen. Die heeft hem helemaal klaargestoomd voor dit examen, dat bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Alvorens het praktische gedeelte te mogen doen, moet het theoretische gedeelte met een voldoende zijn afgerond. En dat is Marc gelukt en wel met een 8,8. Dat op zich is al een hele prestatie.
Nu is hij dus klaar voor het praktische examen op 20 juni. Tijdens dit examen wordt hij begeleid door zijn eigen muziekvereniging OLTO o.l.v. dirigent Willem van Zee.
Marc Dammers zal die avond twee nummers ten gehore brengen, te weten: Concerto for Alto Saxophone and band van Ronald Binge en Oodles of Noodles van Jimmy Dorsey, in een arrangement van André Janssen.
Deze nummers worden door een driekoppige jury beoordeeld en Marc krijgt gelijk, na afloop, de uitslag. Zijn leermeester heeft er overigens het volste vertrouwen in dat Dammers zal slagen, “Daar heeft Marc zeker de capaciteiten voor”. En als iemand verstand heeft van Marc zijn kwaliteiten op de saxofoon dan is dat wel André. Zonder hem had Marc dit alles namelijk nooit kunnen bereiken.

Het examen begint donderdag 20 juni om 20.00 uur in de Brink te Loenen. De entree is gratis.
Luisteraars worden van harte uitgenodigd om naar deze bijzondere prestatie te komen luisteren en Marc Dammers na afloop te feliciteren met dit geweldige resultaat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.