Home / Hummelo / Intocht vierdaagse Hummelo

Intocht vierdaagse Hummelo

HUMMELO – Vier avonden lang wandelden enkele honderden sportievelingen door de fraaie omgeving van Hummelo en Keppel. Al voor de 47ste keer organiseerde Jong Gelre Hummelo en Keppel het wandelfestijn, waaraan dit jaar zo’n 320 mensen deelnamen. Tenminste, dat is het officiële aantal. “Dagelijks lopen naar schatting ook wel zo’n vijftig mensen mee die zich niet officieel hebben aangemeld”, legt Jong Gelre-voorzitter Nick Bijloo uit. “Die mensen lopen als begeleider met schoolkinderen mee of hoeven gewoon geen medaille aan het einde van de rit. Die tellen dus niet officieel mee.”
De 320 van dit jaar waren er overigens ruimschoots meer dan een jaar geleden. En dat had volgens Bijloo alles te maken met het weer. De omstandigheden waren namelijk ideaal voor de dagelijkse trip van vijf of tien kilometer.
Op de laatste avond, vrijdag, was het overigens even wachten voordat alle deelnemers van de vijf kilometers binnen waren voor de intocht die begon op de Ruurlose Allee. Er was een groepje verkeerd gelopen. Maar toen ook zij er waren, vertrok het hele gezelschap met de muziek voorop naar ‘Ff naar Steef’, waar nog een gezellig blarenbal werd gehouden – foto’s: Wencel Maresch
 

Lees ook

Hummelo brengt ode aan Van Gorkum

HUMMELO – De eerste zondag van juni vond Hummelo Open plaats; een fietscrosswedstrijd gehouden door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.