Home / Bronkhorst / Brummense leerling interviewt Rutte

Brummense leerling interviewt Rutte

BRUMMEN / HILVERSUM – Groep 8 van de St. Pancratiusschool uit Brummen was op bezoek in Hilversum, op het Mediapark. In gebouw ‘Beeld en Geluid’ namen zij als klas deel aan de Jeugdjournaaldag. Deze deelname had de klas gewonnen doordat leerling Lotte Went zichzelf in de finale had weten te plaatsen van de Jeugdjournaal presentatiewedstrijd.

’s Middags nam groep-8 deel aan een persconferentie met niemand minder dan minister-president Mark Rutte. Luna van Kampen mocht de allereerste vraag stellen vanuit de zaal. De vraag die zij namens de Brummense klas stelde was: “Wat doet u als u tijdens een persconferentie het antwoord op een vraag niet weet?” De minister-president legde uit dat als je een antwoord echt niet weet, je dit gewoon moet zeggen. Een andere optie is dat je belooft het nog uit te laten zoeken. Luna mocht ook de laatste vraag van de persconferentie aan de premier stellen en deze was: “Doet u uw werk voor uw eigen carrière of voor het landsbelang?” De premier legde uit dat er, wanneer hij door het land rijdt, allemaal dingen zijn waaraan hij zich kapot ergert. Daar kan hij in zijn baan ook echt wat aan veranderen.

Naast de finale waar Lotte aan deelnam en de (waarschijnlijk) allereerste kinder-persconferentie ter wereld met een minister-president, konden de kinderen de hele dag praten met de presentatoren van het Jeugdjournaal en ze konden de Experience in van ‘Beeld en Geluid’. Kortom een geweldige dag en ervaring voor groep-8 van de St. Pancratiusschool.

De inzending van de St. Pancratiusschool is te zien op: youtu.be/arr1svFtPKw

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.