Home / Doesburg / VCA-diploma’s uitgereikt

VCA-diploma’s uitgereikt

DOESBURG – Zeven mannen uit Doesburg ontvingen op de Buurtacademie in Doesburg hun VCA-diploma uit handen van wethouder Peter Bollen. De gemeente Doesburg begeleidt mensen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Docent was Vincent Kreileman, gecertificeerd opleider bij BMV en inwoner van Doesburg.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers en is bedoeld om werknemers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. De docent: “Op een VCA-cursus leer je de veiligheidsregels op de bouw, verantwoord omgaan met gereedschap en machines en gevaarlijke stoffen. Dan weet je weet waar je mee bezig bent. Niet alleen in de bouw, maar ook bij groenonderhoud, fabrieken en werkplaatsen, is zo’n diploma vaak verplicht voor de werknemers.”
Bij de uitreiking was er ook even persoonlijke aandacht voor de deelnemers. De één werd geprezen om zijn vastberadenheid, de ander om zijn sociale instelling of praktisch inzicht. Voor sommigen was het zelfs het eerste behaalde diploma ooit. Iedereen was trots op het behaalde diploma en deze inzet van de mannen die hun handen uit de mouwen willen steken.

Op de foto: Wethouder Bollen, Leroy, Mark, Stan, Michael, Max, Yasim, Remco, docent Vincent.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.