Home / Bronkhorst / Op Tijd Voorbereid op roken en alcohol

Op Tijd Voorbereid op roken en alcohol

BRUMMEN – Tactus Verslavingszorg is vrijdag in de gemeente Brummen gestart met het project Op Tijd Voorbereid. Hierbij worden leerlingen van groep acht van de basisschool voorgelicht over de risico’s van alcoholgebruik en roken.

Genotmiddelen als alcohol en tabak spelen een rol in de belevingswereld van leerlingen in de hoogste groep van de basisschool. Tijdige voorlichting is belangrijk om de leerlingen bewust te laten worden van hun houding en gedrag ten opzichte van alcohol en roken. Bovendien komen ze door Op Tijd Voorbereid meer te weten over de schadelijke gevolgen van alcohol en roken.
Alle leerlingen van groepen acht van de basisscholen in de gemeente Brummen worden de komende tijd voorgelicht. Dit gebeurt achter de computer. Door middel van vragen, spelletjes en keuzemomenten gaan de leerlingen aan de slag met de thema’s alcohol en roken. Het project kan worden afgesloten met een ouder-kindavond. Steeds meer basisscholen zien de nut en noodzaak van voorlichting in. Om deze scholen te bedienen heeft Tactus Op tijd voorbereid ontwikkeld.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.